Lekkere en voedzame pannenkoeken

recept

Deze pannenkoeken zijn makkelijk te maken! Kies voor de meel voor boekweitmeel (glutenvrij), spelt- of volkorenmeel. 

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 5 a 6 pannenkoeken)

  • 250 gram speltmeel of boekweitmeel (of een combinatie van beide)
  • 500 ml biologische halfvolle melk ( of plantaardige melk)
  • 4 biologische eieren
  • roomboter of kokosolie
  • snufje zout

 

Bereidingswijze

Doe de speltmeel in een ruime kom en giet er de helft van de melk bij.
Mix het met een garde tot een glad beslag, zonder klonten.
Mix er 1 voor 1 de eieren doorheen en giet er als laatste de resterende melk bij. Bak de pannenkoeken in een pan op middelhoog vuur. Ik vet de pan in met kokosolie of een beetje roomboter.

Voor beleg is er genoeg keus: denk aan appelstroop, gebakken appel met kaneel, banaan met een paar gehakte noten overheen en een beetje honing en klaar!

Zelf vind ik een pannenkoek belegd met een gefruit uitje, geroerbakte spinazie, (zongedroogde) tomaatjes en wat verkruimelde feta erg lekker. Even gratineren in de oven en smullen maar! Of maak een hartige pannenkoek met bijvoorbeeld, champignons, paprika, kaas, bleekselderij ui…… Variaties genoeg te bedenken!

Eet smakelijk!

 

© Frisse Blik op Vitaliteit