Hormonen in balans

meer grip op je hormonen

Hormonen in balans

Tijdens het coachen van met name vrouwen, kwam ik erachter dat veel vrouwen worstelen met hormonale klachten. Hormonen hebben enorme invloed op hoe je je voelt! Vaak wordt gezegd “je moet er mee leren leven” of “je moet er even doorheen”. Natuurlijk is niet alles eenvoudig op te lossen, maar ik ben ervan overtuigd dat een goed eetpatroon, beweging en een goede stressbalans heel veel positieve invloed op je hormonen kunnen bieden.

Ik spreek uit eigen ervaring. Ik herken inmiddels de signalen bij mezelf. Dat zegt overigens niet dat ik er nooit meer last van heb, maar het is wel een stuk minder. Ik heb een opleiding gevolgd tot trainer Hormoonfactor en een studie tot orthomoleculair adviseur. Daarmee kan ik ook advies geven over de supplementen die bij jou passen. Vaak combineer ik dat met een EMB test

Wist je dat chronische stress aan de basis ligt van heel veel gezondheidsproblemen? Ik kom het in mijn praktijk helaas heel vaak tegen bij mensen die ik begeleid. Gevolgen van chronische stress zijn bijvoorbeeld depressie, hoofdpijn, burn-out, maar ook overgewicht. Stress zet je lichaam namelijk aan tot het maken van cortisol, wat op lange termijn kan leiden tot een hongergevoel en het opslaan van buikvet.

 

“Wist je dat: Het gelukshormoon serotonine voor 95% in je darmen wordt aangemaakt?”

Herken je het volgende?

  • PMS of overgangsklachten;
  • Continu een gestrest gevoel;
  • Altijd maar moe of futloos;
  • Veel behoefte aan zoete/zoute snacks;
  • Slecht slapen, of juist slapen als een blok, maar moe wakker worden;
  • Het idee dat je hormonen met je aan de haal gaan?

Het zou dan heel goed kunnen dat je hormonen uit balans zijn!

Je bent dus wat je eet, verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt!

Dat inzicht helpt je om de keuzes te maken die bij jou passen! Ieder mens is uniek en daarom vind ik het heel belangrijk dat iedereen die bij mij in de praktijk komt écht coaching op maat krijgt! We kijken samen naar haalbare stappen die jou helpen om (nog) beter voor jezelf te zorgen!

Ga aan de slag!

Meer weten? Een afspraak maken? Of twijfel je nog? Bel, app, mail me gerust. Je bent nergens toe verplicht. Je zal er geen spijt van krijgen. Dat durf ik je te beloven!

Mail me

info@frisseblikopvitaliteit.nl

Bel of app me

06-29391721

Bezoek me

Praktijk- en groepsruimte:
Canadastraat 2a, Heino

© Frisse Blik op Vitaliteit