Gezondheid is veel meer dan ‘niet ziek zijn’..

In mijn praktijk werk ik veel met positieve psychologie en positieve gezondheid!

Ik ben hier erg enthousiast over omdat de meeste mensen bij een leefstijlcoach denken aan voeding en beweging, terwijl dit juist vaak helemaal niet is waar ik mensen mee help. Voeding en beweging zijn natuurlijk aspecten van je gezondheid maar er is nog zoveel meer!

Arts en onderzoeker Machteld Huber, de grondlegger van mijn Positieve gezondheid, vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid.

Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk! Iets toevoegen, met iets nuttigs bezig zijn is voor mensen heel belangrijk.

Het spinnenweb van mijn Positieve Gezondheid omvat 6 pijlers die mensen alle 6 even belangrijk vinden. Met dit spinnenweb kun je met een helikopterview kijken naar jouw gezondheid op dit moment. Je geeft jezelf op de verschillende gebieden een score. Wat is voor jou op dit moment belangrijk? Wat kan jij doen om hiermee aan de slag te gaan in kleine en haalbare stappen?

 

De 6 pijlers van Positieve Gezondheid zijn:

– Lichaamsfuncties – “Ik voel me gezond en fit”

– Mentaal welbevinden – “ Ik voel me vrolijk maar ik mag van mezelf ook weleens huilen”

– Zingeving – “ Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst”

Kwaliteit van leven – “Ik geniet van mijn leven”

– Meedoen – “Ik heb goed contact met andere mensen”

– Dagelijks leven – “ Ik kan goed voor mezelf zorgen”

Wil jij weten hoe het zit met jouw gezondheid?

Vul dan via deze link: https://iph.nl/tools/voor-volwassenen/ gratis de test in! Deze test is voor volwassenen. Kinderen en jongeren kunnen de test nu ook doen. Ga dan naar https://iph.nl/tools/  en klik de jongerenvariant of de kindervariant aan.

Succes!

 

© Frisse Blik op Vitaliteit