bananenbrood

recept

Bananenbrood

Toevallig nog drie hele rijpe bananen in huis die niemand weer wil eten? Maak een bananenbrood! Eén van mijn favorieten, lekker, voedzaam en zo klaar!

Ingrediënten

  • 3 overrijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
  • 150 gram amandelmeel of boekweitmeel of speltmeel. Ik combineer zelf spelt met amandelmeel
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels honing
  • 1 hand (gemengde) noten
  • Grote snuf kaneel of koekkruiden
  • Handje gedroogd fruit (rozijnen, cranberries, dadels, vijgen)
  • Kokosolie om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag.

Vet een cakevorm in. Giet het mengsel in de vorm.

Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 55 minuten gaar.

Haal het bananenbrood uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.

Je kunt bananenbrood als ontbijt of lunch eten maar ook lekker voor tussendoor (met appelstroop of geitenkaas erop).

Eetsmakelijk!

 

© Frisse Blik op Vitaliteit