Adem in, adem uit……

Afgelopen weken ben ik weer lekker bezig met het begeleiden van leuke mensen in mijn praktijk!

Veel mensen willen graag het ontspannen gevoel van de vakantie vast blijven houden, zonder gestresst en opgejaagd te geworden door werk en dagelijkse verplichtingen. Je bewust zijn van je ademhaling helpt om je meer ontspannen te blijven voelen, beter te slapen en je lekkerder in je vel voelen!

Iedereen kan het leren, je hebt er niets voor nodig en je kunt het overal doen. Je hebt je ademhaling altijd bij je!

Hoe werkt je ademhaling? 
Eigenlijk is ademhaling een eenvoudig proces dat neerkomt op het inademen van zuurstof en het uitademen van kooldioxide. Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen gaat ontspannen ademhalen steeds makkelijker en word je minder snel moe.

Als je stress hebt kun je dat op verschillende manieren merken. Misschien houd je spanning vast in je kaak of nek, ook je ademhaling is een goede indicatie. Als je gespannen bent zucht je bijvoorbeeld vaak, houd je je adem in of zit je ademhaling hoger. Bij flinke stress versnelt je ademhaling automatisch totdat de stress voorbij is.

Door je daar bewust van te zijn kun je eerder je stresssignalen herkennen en op tijd een stapje terug doen door een korte ademhalingsoefening te doen… Klik op de afbeelding hieronder en print hem gerust voor jezelf uit. Succes!

 

© Frisse Blik op Vitaliteit