Stressmanagement – Meer rust en energie voelen!

We leven in een maatschappij waarin we steeds meer ballen in de lucht moeten houden. Er komen de hele dag (te) veel prikkels op ons af: informatie, verwachtingen, mogelijkheden…

Stress is niet weg te denken en is er nu eenmaal. De manier waarop we ermee omgaan is wel heel verschillend. Want hoe bewaak je je grenzen en zorg je ervoor dat je naast de stress die je ervaart ook beschikt over voldoende energiebronnen? Samen gaan we op zoek naar het recept om jou beter met stress te laten omgaan.

Voor wie?

Voel je je gestrest of opgejaagd/onrustig? Vind je het lastig om alle ballen in de lucht te houden en de juiste keuzes te maken? Voel je je verloren in de chaos in je hoofd en weet je even niet hoe je het overzicht kan bewaren? Vind jij het lastig nee te zeggen en je grenzen aan te geven? Slaap je slecht? Als je daarin verandering wil zien, dan kan ik je hierbij helpen om een betere balans te vinden.

Wat kun je verwachten?

We werken samen aan jouw doel vanuit verschillende invalshoeken. Daarbij  maak ik vaak gebruik van het model van positieve gezondheid.

Wat levert dit op?

    • Meer regie over je eigen tijd
    • Meer je grenzen bewaken en nee leren zeggen
    • Beter voor jezelf zorgen (i.p.v. eerst voor anderen zorgen en dan voor jezelf)
    • (Beter) leren ontspannen
    • Zorgen dat jij voldoende energie gevers tegenover energienemers zet

Aan het eind van elk gesprek bepaal jij welke stap je gaat zetten om meer grip op stress te krijgen. Je krijgt hierbij praktische handreikingen die er voor zorgen dat jij meer grip houdt op je stress niveau.

Het beste effect bereik je door een wat langere periode begeleid te worden. Ik vind het zelf erg prettig om mensen ook wandelend te coachen, omdat buitenlucht en natuur een positieve invloed heeft op het stressniveau, Win-win dus! Tussen de gesprekken door ben ik beschikbaar per mail als je daar behoefte aan hebt.