Ben jij één van die 5 miljoen Nederlanders die in aanmerking komt voor leefstijlbegeleiding die wordt vergoed vanuit de basisverzekering? Voldoe jij aan de volgende voorwaarden?

  • Ben je ouder dan 18 jaar?
  • Heb je een BMI van > 25 en een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico zoals diabetes en/of hart- en vaatziekten?
  • Óf Is je BMI >30?
  • Ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan met je eigen gezondheid en wil je nu écht duurzame resultaten halen?

Dan kom jij in aanmerking voor intensieve begeleiding door een leefstijlcoach door middel van het CooL- programma.

Is Cool iets voor jou?

Afvallen en op gewicht blijven is niet makkelijk. Dat komt omdat er overal eten en drinken is om ons heen. Maar ook omdat we steeds meer apparaten en services hebben die ervoor zorgen dat we niet meer hoeven te bewegen. En we hebben meer stress omdat we zoveel verwachten van onszelf en van elkaar.
Wist je dat stress ook een slechte invloed heeft op je gewicht? Net als slaapgebrek. Als je last hebt van stress en vermoeidheid, slaat je lichaam meer vet op. Bovendien krijg je meer zin in zoetigheid en je hebt juist minder zin in gezond eten klaarmaken of bewegen. En als je weinig beweegt, slaap je weer slechter.
Stress, vermoeidheid, eetgewoontes en bewegen hebben dus met elkaar te maken.

Daarom is het zo belangrijk dat je bij het afvallen echt je gewoontes aanpast! Anders verdwijnen je goede voornemens langzaam in de dagelijkse drukte en lukt het weer niet.

Cool is verzekerde zorg

Ben je echt te zwaar geworden, dan zou je daar last van kunnen krijgen. Omdat je niet meer lekker in je vel zit. Maar ook omdat je extra risico’s loopt op gezondheidsproblemen zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Om die reden is er een programma in de basis zorgverzekering opgenomen: de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Wil je iets doen aan je gewicht en je gewoontes en vindt je huisarts dat ook een goed idee? Dan is het CooL programma misschien iets voor je. Dat is zo’n ‘GLI’.

Het programma

Iedereen die wil afvallen heeft zijn eigen redenen. In het Cool-programma staan jouw persoonlijke doelen centraal. Je hebt een eigen leefstijlcoach die twee jaar jouw gids blijft. Je geeft elkaar steun en inspiratie in groepsbijeenkomsten, maar hebt ook gesprekken apart met je leefstijlcoach. Je leert hoe je lichaam en je brein werken, kiest gewoontes die bij je passen en gaat die trainen. Zo kom je steeds dichter bij je doel.
De eerste 8-9 maanden zie je elkaar vaker. Daarna ga je steeds meer zelf de regie nemen. Tegen die tijd heb je daar alle vertrouwen in.

Ik werk voor het Cool-programma samen met Visiom. Visiom is een organisatie waar een heel team van leefstijlcoaches werkzaam is. Voor Visiom en mij betekent leefstijlcoaching:

“Mensen leren om betere dagelijkse keuzes te maken. Met als doel dat je de dingen kunt doen die je wilt doen en dat je de persoon kunt zijn die je graag wilt zijn!”

Omdat Visiom al sinds 2004 bestaat, hebben we onze aanpak en ons team steeds verder kunnen verbeteren. Je zult merken dat het de Visiom leefstijlcoaches echt wat uitmaakt hoe het met jou gaat.

Hoe kun je meedoen?

Om deel te nemen aan een CooL programma met vergoeding van je zorgverzekering, moet je aan een aantal kenmerken voldoen:

Je moet 18 jaar of ouder zijn en een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger hebben.Ook als je een BMI van 25 of hoger hebt kun je in aanmerking komen, maar dan alleen als je een verhoogd risico hebt op diabetes type 2 of hart- en vaatziekten.

Je huisarts beoordeelt met je of het programma geschikt is voor je en verwijst je dan door.

Kortom: Maak een afspraak met je huisarts als je denkt dat het CooL programma iets voor je is!

Wordt het volledig vergoed?

Het CooL programma uitgevoerd door een geregistreerde leefstijlcoach van Visiom valt onder het basis zorgpakket.
Bij Zorg & Zekerheid, Menzis, CZ en VGZ (inclusief de dochtermaatschappijen) kan Visiom je programma volledig declareren bij je verzekeraar. Het valt niet onder het eigen risico.
Jouw enige investering bestaat uit je tijd en je energie!

Bij Zilveren Kruis (inclusief de dochtermaatschappijen) en Caresq/IptiQ is dit anders. Ben je daar verzekerd, dan vul ik voor jou een machtiging in zodat jouw declaraties worden vergoed.

Bij ONVZ, Ditzo, De Amersfoortse en ENO (Salland, ZorgDirect) vraag je vooraf toestemming voor deelname aan de GLI, maar krijg je het wel volledig vergoed. Ook hier geldt geen eigen risico.

Wil jij een ervaring lezen van een deelneemster van het Cool-programma? Klik dan deze link aan!

https://www.samengezond.nl/heleen-krijgt-hulp-van-een-leefstijlcoach/

Wanneer start er een groep en waar?

Op dit moment begeleid ik 6 Cool-groepen met plezier en met mooie resultaten!

De laatste groep is gestart in november. In 2021 start ik weer een nieuwe groep zodra we weer fysiek samen kunnen komen, ik hoop zo snel mogelijk ;). Hiervoor heb ik al een aantal aanmeldingen maar in deze groep is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Heb je interesse meld je dan nu aan! Ik heb er ontzettend veel zin in!

Jij ook?

Aanmelden kan via info@frisseblikopvitaliteit.nl of bel me op 06-29391721.