Leefstijlcoaching

Ben jij op zoek naar de juiste balans in jouw leven? Heb je het idee dat je niet vooruit komt? Weet jij even niet waar je moet beginnen om weer in een positieve flow te komen?

Dan helpt het om naar het geheel te kijken. Ik ben ervan overtuigd dat alles met elkaar in verbinding staat! Voeding, beweging, ontspanning, je sociale leven, je normen en waarden, je identiteit. Hoe je hiermee omgaat heeft veel invloed op je geluk en gezondheid. Ik bedoel hiermee niet dat het leven maakbaar is maar we kunnen het wel een beetje in de positieve richting sturen…

En daar help ik je graag bij. Samen gaan we op zoek naar voor jou haalbare doelen en inzichten die tot een positief resultaat zullen leiden. Het resultaat? Jij zit meer aan het stuur van je eigen leven!

Mijn aanpak is persoonlijk en ontspannen. We brengen samen jouw situatie in kaart, stellen concrete doelen en gaan daarmee aan de slag. Dat doen we door gesprekken, oefeningen en opdrachten. Je mag van mij enthousiasme en bevlogenheid verwachten om jou een stapje verder te brengen. Positief, praktisch en soms confronterend. Met altijd het doel voor ogen wat jij jezelf stelt.

  • Stap 1 – Kennismakingsgesprek
Tijdens dit gesprek kom ik graag te weten waarom jij interesse hebt in leefstijlcoaching. Waar loop je nu tegenaan en heb je zelf al geprobeerd dit op te lossen? Wat is je veranderwens? Ik vertel in dit gesprek wie ik ben en wat mijn werkwijze is. In deze kennismaking kunnen we beiden ervaren of er een klik is. Dit is naar mijn mening een voorwaarde! De kennismaking kan telefonisch of persoonlijk worden gedaan en is gratis!

 

  • Stap 2 – Intakegesprek
Ter voorbereiding op het intakegesprek vraag ik je om een balanstest in te vullen. In deze vragenlijst komen de vijf dimensies aan bod (zie balansmodel). Het invullen geeft mij een helder beeld van jouw startpunt en is voor jou een manier om je doelen al wat scherper te krijgen. Tijdens het intakegesprek gaan we hier verder op in en gaan we jouw ‘stip aan de horizon’ samen bepalen. Wat is je doel? En hoe gaan we daar naartoe werken!

 

  • Stap 3 – Vervolgcoachgesprekken
In deze gesprekken evalueren we hoe het met de gestelde doelen gaat. We bespreken de oefeningen en opdrachten die je hebt meegekregen. Wat ging goed? Wat kan beter? En daar gaan we concreet mee aan de slag. Dat kunnen 2 of 3 gesprekken zijn, maar afhankelijk van jouw wensen of doelen kunnen dat er ook meer zijn. Ik ben vooraf altijd duidelijk wat realistisch en haalbaar is. Het resultaat moet zijn dat jij steeds een stapje dichter bij het halen van je doelen komt en iedere keer met frisse nieuwe energie naar huis gaat om zelf aan de slag te gaan!

Ik maak bij het coachen o.a. gebruik van een balansmodel, waarmee we op verschillende terreinen verkennen waar jij staat. Klik hier voor meer informatie over dit model!