Grip op je hormonen!

Tijdens het coachen van met name vrouwen, kwam ik erachter dat veel vrouwen worstelen met hormonale klachten. Hormonen hebben zoveel invloed op hoe je je voelt!

Zelf heb ik dit ook aan den lijve ondervonden en nog steeds kan ik hiermee worstelen….Daarom ben ik mij hier verder in gaan verdiepen en heb een studie gevolgd tot Hormoontrainer. Daarnaast heb ik ondertussen verschillende opvolgende trainingen gevolgd over hormonen en de klachten die ze veroorzaken bij met name vrouwen. Met mijn opleiding tot orthomoleculair adviseur kan ik ook advies geven over de supplementen die bij jou passen. Vaak combineer ik dat met een EMB test. Daar kun je hier meer over lezen.

We denken vaak: Die hormonen zitten me in de weg. Wat heb ik er aan! Maar hormonen zijn juist heel nuttig en nodig om goed te functioneren. Zelf heb ik meer grip gekregen op mijn hormonale schommelingen door mijn voeding, beweging en stress in kaart te brengen en mijn leven voor een deel aan te passen. Hierdoor heb ik meer energie en kan ik beter ontspannen.

Ben jij klaar met:

  • PMS of overgangsklachten;
  • Continu een gestrest gevoel;
  • Altijd maar moe of futloos;
  • Veel behoefte aan zoete/zoute snacks;
  • Slecht slapen, of juist slapen als een blok, maar moe wakker worden;
  • Het idee dat je hormonen met je aan de haal gaan 

Het zou heel goed kunnen dat je hormonen uit balans zijn!

Hormonen zijn belangrijk signaalstoffen in je lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, je humeur, je gedachten en waar je vet opslaat (lovehandles, buik, benen, billen). Maar ook je slaap, je energieniveau, je huid, stress en hoe je cyclus verloopt.

Hormonen in balans maken dat je je gezonder en energieker voelt!

Als coach richt ik mij samen met jou op jouw hormonale klachten. Door voeding, beweging en stressreductie kun je hierop een enorme positieve invloed uitoefenen. Jarenlange diëten, medicijnen, het gebruik van de pil, stress en de overgang hebben bij veel vrouwen een vervelende bijwerking veroorzaakt: Hormonale disbalans!

” Gezondheid begint bij de darmen!

Je bent wat je eet, verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt!”

Iedereen is hierin uniek en daarom gaan we aan de slag met een eet- en leefpatroon wat bij jou past.

Wist je dat het gelukshormoon serotonine voor 95% in je darmen wordt aangemaakt?

Vandaar de relatie tussen de gezondheid van je darmen en je stemming!

Ik help je door praktische tips en adviezen die passen bij jouw leven.

Het resultaat: Meer grip op je hormonen!