Ik ben ervan overtuigt dat bewegen in de natuur voor iedereen goed is, zowel fysiek als mentaal. Naast dat ik hier van van overtuigd ben, wijzen ook steeds meer onderzoeken aan hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Zelf wandel ik graag in het bos met onze hond Dax en merk altijd hoe de buitenlucht me goed doet. Ik kom altijd frisser thuis als toen ik weg ging!

Wil jij genieten en ontspannen bewegen in de natuur?

Wil jij nèt een beetje meer in beweging komen dan alleen wandelen?

Meld je dan aan voor een les ” Buiten Bewegen” !

Voor wie?

Voor de absolute beginner tot matig gevorderde.

Wat is Buiten Bewegen?

• Genieten van buiten bewegen op eigen niveau en intensiteit.
• Je bepaalt zelf hoe zwaar je de les maakt en waar je je laat uitdagen.
• Afwisseling van oefeningen (kracht, lenigheid, ontspanning) op je eigen niveau en wandelen (of hardlopen naar keuze).
• Buiten bewegen (slecht weer bestaat niet, minder geschikte kleding wel).
• In een kleine groep bewegen.

Hoe ziet een les er uit?

We verzamelen bij een parkeerplaats dichtbij het bos. Samen met de groep (max 10 personen) wandelen we in eigen tempo een stukje, naar een mooie open plek. We strekken ons uit en warmen onze spieren op. Terwijl we de frisse boslucht opsnuiven wandelen we verder naar een paar dikke eiken waar we nog een paar kracht- en conditieoefeningen doen. We doen een ludiek spelletje wat ons lekker in beweging houdt en ons uitdaagt. Er wordt samen gelachen. We zijn heerlijk in beweging, maar het moet niet te serieus zijn! We trainen nog wat spieren en lenigheid en voelen echt dat we wat aan het doen zijn. Ieder op zijn eigen niveau. Als iets even niet lukt haak je later weer aan. Aan het einde van de les wandelen we terug naar het verzamelpunt en drinken we samen een kopje thee, waarna iedereen naar huis gaat met frisse energie voor de rest van de dag en zin om volgende week weer aan te sluiten!
• Waar? Wisselende bosrijke locatie in Heino/Raalte (Colckhof, Alerdinck, Nijenhuis)
• Kosten? Proefles = gratis. Daarna € 7,50 per les (uur).

Wil je meedoen?

Stuur dan een mailtje naar info@frisseblikopvitaliteit.nl of bel/app me op 06-29391721.

Vanaf 5 aanmeldingen start ik met een nieuwe groep.

Dus ook als je maar af en toe mee kunt doen, omdat je bijvoorbeeld onregelmatig werkt of “Buiten Bewegen” wilt combineren met andere activiteiten, ben je van harte welkom.

Kleding:

Sportschoenen (geen wandelschoenen, deze zijn te zwaar), makkelijke (sport)kleding en eventueel een flesje water. Neem iets warms mee om aan te doen na de les. Spullen kunnen tijdens de les in een auto worden gelegd.

Goed om te weten…

De lessen duren een uur en na afloop is er voor de liefhebbers thee.
Je betaalt alleen als je deelneemt.